fbpx

Review Pieter Kapteijn

Zomer 2013. Na een heerlijke vakantie bleek de weegschaal  niet meer bestand tegen de gewichtstoename, bovendien gaven ook de vakantiefoto’s dit pijnlijk weer.

Het bourgondische leven van enkele jaren lieten duidelijke sporen na.

Lijnen was de eerste gedachte, eet de helft, geen alcohol, Sonja, etc., etc. Maar ook de algehele fysieke gesteldheid was in tegenstelling tot mijn lichaamsgewicht erg mager.

Tijd om het hardlopen weer op te pakken. Na 1 kilometer geheel in stukken en scheldend en tierend op mezelf huiswaarts gekeerd. Dit vroeg om een stevige aanpak!

Maar met een grondige hekel aan sportscholen of soort gelijke centra’s was het lastig te bepalen waarheen en hoe. Het Health programma van Sportiv was erg compleet en zeer gericht op gezondheid en gewichtreductie, minder op spieropbouw voor strand parades.

Op naar Sportiv en onder begeleiding afvallen en sporten. Van juli tot december 2013 onder algehele culinaire en sportieve curatele van Pieter gestaan!

Enorm gesteund door mijn echtgenote, die trouw alle sportieve sessies mee is gegaan (zij hoefde absoluut niet aan de lijn) hebben we de personal trainingen van Pieter en het dieet doorstaan.

In deze periode verloor ik 25 kilo aan overgewicht, voelde me super en kon weer op m’n sloffen 2 a 3 keer in de week m’n poldertje hardlopen, ongeveer 7 kilometer.

Maar ondanks mijn weerstand tegen “sportscholen” en de antipathie om binnen te sporten bleek de aanpak met personal training verslavend te zijn. Wekelijks worden we getraind door Pieter die met veel enthousiasme en zeer deskundig ons in een uur tijd geheel “afbeuld”. En telkens vertrekken we weer met een “toch weer goed gedaan gevoel”. En ik moet eerlijk toegeven dat ik zonder PT absoluut niet zoveel gewicht verloren zou hebben, maar zeker niet al meer dan 1 1/2 jaar zou zijn blijven sporten!

De belangrijkste redenen om te kiezen voor PT is om blessures te voorkomen en toch gepushed te worden om steeds je grenzen verder te verleggen. Voor een van nature luie sporter zoals ik loop je toch snel de kantjes ervan af. Dit leidt weer tot minder effectief sporten en uiteindelijk weer tot meer kans op blessures. Ook dit jaar, 2015, staat Pieter ons weer wekelijks terzijde om ons fit te houden, fitter te maken en te voorkomen dat mijn culinaire escapades weer tot enorme gewichtstoename leiden.

Personal Training is top, zeker onder toezicht en de deskundige begeleiding van Pieter!