fbpx

Review Henk en Liesbeth

Sportiv, onze sportschool!

Het is zondagochtend kwart over tien. We zitten gezellig bij de open haard en lezen een blad dat op de tafeltjes ligt. Af en toe zwaaien we naar sporters die de sportschool binnenkomen of maken een praatje. Intussen zijn het bekende gezichten geworden en af en toe ook een nieuwkomer. Het is een wekelijks terugkerend ritueel. Wij, Liesbeth en Henk, doen dit al jaren. De zondagochtend staat in het teken van sporten bij Sportiv. Altijd eerst een kopje koffie en aansluitend een uur lang intensief sporten: Liesbeth gaat spinnen bij Bianca en Henk een uur de zaal in. Vanaf het allereerste uur zijn wij lid van Sportiv en sporten gemiddeld drie keer per week.

Henk: “Nadat ik een nieuwe heup kreeg, kan ik buiten niet meer hardlopen en ben ik volledig aangewezen op de sportschool. Dat is zeker geen straf, want ik vind het aanbod van toestellen en de inrichting van de sportschool uitermate gezellig en overzichtelijk. Wat ik erg leuk vind, is dat alle leeftijden zijn vertegenwoordigd. Na afloop is de kers op de taart de sauna. Niets is heerlijker dan na intensief sporten even de sauna in te duiken. Je voelt je daarna herboren.”

Liesbeth: “Voor mij is het bezoeken van de sportschool een ‘’way of life” geworden. Het houdt me fit en ik voel me er wel bij. Ik vind de sfeer in de sportschool gezellig en uitnodigend. Bovendien zijn er genoeg keuzes om een les te vinden die bij je past. Voor mij zijn dat de lessen body shape en spinning. Ik houd meer van de groepslessen dan om individueel aan de gang te gaan en sport dus maar eenmaal per week in de  zaal. Bovendien heb ik leuke contacten met mijn medesporters, dus ook het sociale aspect speelt hierin mee.”

Een sterk punt vinden Henk en Liesbeth dat Sportiv meegaat met de trends die binnen de sportschoolwereld gaande zijn. De uitbreiding met ‘crossfit’ is hier een goed voorbeeld van maar ook het opstarten van bijvoorbeeld jeugdfitness. “Het is enorm belangrijk dat de instructeur goed op de hoogte is hoe de verschillende leeftijdscategorieën benaderd en gemotiveerd moeten worden”, aldus Henk. “Als de kinderen het leuk vinden, zal dit een extra stimulans zijn voor ouders om ook te gaan sporten. Niets is gezelliger dan sporten met het hele gezin!”