fbpx

Ervaring Yoga workshop

Op een zomerse zondagochtend in juni deed ik mee aan de Yoga Intensive Workshop die verzorgd werd door Ginie. Sinds enige tijd ga ik twee tot driemaal per week naar een yogales en dat bevalt me prima: goed voor zowel lichaam als geest.

De eerdere Intensive Workshop had ik helaas gemist. De eerste heldenhouding die toen centraal stond, werd nu–bij wijze van warming-up – herhaald. Daarna waren we klaar voor het programma van die ochtend: de tweede heldenhouding. De heldenhoudingen, ook wel Krijgers genoemd, zijn uitdagend en kunnen helpen bij het ontwikkelen van kracht en stabiliteit.

Ginie stimuleerde ons allemaal om de grenzen van ons lichaam op te zoeken én deze te accepteren. Er is niet één juiste manier om yogaposes uit te voeren: de kunst is om yogaposes uit te voeren op een manier die bij jou past op dat moment: de ene keer zul je dus dieper in een pose kunnen zakken dan een andere keer. En dat is okay. Die acceptatie is een belangrijk onderdeel van yogabeoefening.

Tussen de series door was er tijd om onder het genot van een kop thee bij te komen en legde Ginie de techniek van de heldenhouding uit. Ook vertelde ze meer over de filosofie achter de yoga. In het gezelschap van gelijkgestemden mijn favoriete bezigheid uitvoeren: een betere invulling van de zondagochtend kan ik niet bedenken. Op naar de volgende yogaworkshop.