GLI Beweegkuur!

Start nu met afvallen

 

GLI Beweegkuur!


De GLI
De Gecombineerde Leefstijlinterventie, afgekort ‘GLI’, is een tweejarig begeleidingstraject voor mensen die kampen met overgewicht. Het programma heeft als doel om mensen te begeleiden naar een gezonde(re) leefstijl met een daarbij passend gezond gewicht. Hierbij wordt aandacht gegeven aan onder meer de onderwerpen beweging, voeding en ontspanning. De begeleiding wordt gegeven door een team bestaande uit een leefstijlcoach, beweegprofessional en diëtist.

De doelgroep
Zoals eerder benoemd is, is de GLI bedoeld voor mensen met overgewicht. Doordat het programma vergoed wordt door de zorgverzekeraar zijn eisen verbonden aan de deelname. Je komt in aanmerking voor deelname bij:

 • Een BMI van 30 of hoger
 • Een BMI tussen de 25 en 30, in combinatie met een of meerdere van onderstaande zaken
 • Een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Raadpleeg hiervoor jouw huisarts
 • De aanwezigheid van aandoeningen zoals artrose, Diabetes Mellitus type II, hart- en vaatziekte en/of slaapapneu

Weet je niet wat jouw BMI is? Bereken deze via onderstaande link:
https://www.voedingscentrum.nl/nl/bmi-meter

Daarnaast is het natuurlijk bevorderlijk als je gemotiveerd bent om echt een verandering te gaan maken in het kader van jouw gewicht en gezondheid!
Twijfel je of je in aanmerking komt voor dit programma? Neem gerust contact op met ons of jouw huisarts.

Het programma
Het programma duurt twee jaar, waarbij in het eerste jaar vooral de focus zal liggen op het veranderen van gedrag en gewoontes ten gunste van de gezondheid. In het tweede jaar zal vooral de nadruk liggen op het behouden van deze gewoontes en veranderingen.

 • Intake
  Intakegesprek met leefstijlcoach, beweegprofessional en diëtist. Hierin zullen fysieke metingen worden verricht, doelen worden besproken en beweeg- en voedingsplannen worden opgesteld.
 • Bijeenkomsten
  Maandelijkse bijeenkomsten in groepsverband of individueel. Hierbij zal onder meer informatie gegeven worden over onderwerpen als verantwoorde voeding, slaap en stress. Daarbij zullen de opgestelde doelen en schema’s besproken en geëvalueerd worden.
 • Groepssportles
  Wekelijkse groepssportles speciaal voor de deelnemers van de GLI waarbij het lichaam in beweging zal worden gezet!
In het tweede jaar zal om de maand een bijeenkomst plaatsvinden. Ook deze zijn afwisselend individueel en in groepsverband. De wekelijkse groepssportles zal ook in dit jaar aangeboden blijven worden.


Veelgestelde vragen

Hoe kan ik deelnemen aan de GLI?
Omdat de GLI een vergoed programma is, is een doorverwijzing van jouw huisarts nodig. Ga hiervoor in gesprek met jouw huisarts. Deze kan je tevens vertellen of jij in aanmerking komt voor deelname aan het programma. Vervolgens kan de huisarts via VIPLive een doorverwijzing maken naar het GLI-traject dat door ons aangeboden wordt.
Welke kosten zijn hieraan verbonden?
Bij Healthclub Sportiv zal de GLI in de vorm van de Beweegkuur gegeven worden. De Beweegkuur is 1 van de vijf erkende uitvoeringen van de GLI. Dit programma wordt sinds 2019 vergoed vanuit de basisverzekering zonder dat bijdrage vanuit het eigen risico vereist is. Daarnaast zal een lidmaatschap afgesloten moeten worden. Hiermee is het mogelijk om onbeperkt te sporten bij de club en deel te nemen aan de speciale GLI groepslessen!  
Wanneer vinden de bijeenkomsten plaats?
De groepssportles is elke dinsdagavond om 18.30 uur en woensdagavond om 19.30 uur, je kunt per week aan 1 van deze lessen deelnemen. Als een groepsbijeenkomst op de planning staat, zal de sportles eenmalig komen te vervallen zodat de bijeenkomst kan plaatsvinden. De bijeenkomsten met de leefstijlcoach en beweegprofessional zullen op de club plaatsvinden en de bijeenkomsten met de dietist online.
Wat als ik een keer niet aanwezig kan zijn bij een bijeenkomst?
De dagen en tijden van de bijeenkomsten zullen vooraf ruimschoots worden gecommuniceerd. In het belang van jouw persoonlijke begeleidingstraject hopen we natuurlijk dat je hierbij aanwezig bent. Probeer in je planning dan ook rekening te houden met deze bijeenkomsten. Mocht je onverhoopt toch een keer niet aanwezig kunnen zijn , laat dit dan voorafgaand aan de bijeenkomst weten aan de betreffende professional
Hoe kan ik verder na het GLI-traject?
Middels het GLI-traject hopen wij je natuurlijk de kennis en handvatten te hebben geboden die jij nodig hebt om zelfstandig een gezonde leefstijl voort te zetten. Daarnaast is het met het afsluiten van een lidmaatschap bij ons natuurlijk mogelijk om lekker te blijven bewegen en sporten. Dit kan zelfstandig (fitness en/of E-gym), in groepsverband (groepslessen) of onder begeleiding (personal training), kortom genoeg mogelijkheden.

Voordelen van de GLI-Beweegkuur

Het effect van een gezonde manier van afvallen is natuurlijk in eerste instantie dat u overtollig vet kwijt raakt. Maar omdat deze manier van afvallen volgens de Gezondheidsraad richtlijnen samen is gesteld, geniet u nog van veel meer voordelen;

 • Minder snel terugval (anti jo-jo)
 • Meer energie
 • Beter slapen
 • Hogere weerstand
 • Minder kans op gewrichts- en spierklachten
 • Lager risico diabetes
 • U wordt fitter
 • Lekkerder in je vel

 

En dit is nog slechts een kleine greep van de voordelen.

Ik wil graag meer informatie

Sporten bij Healthclub Sportiv?
Together we make you feel good!


Ontdek al onze live- en
Virtuele groepslessen


Lesrooster

Login

Wachtwoord kwijt?
Lidmaatschapstest
Vul in, en krijg vrijblijvend een passend voorstel

Meld je aan

Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
IBAN
Naam rekeninghouder*
Abonnement
AccountgegevensBoek uw Kennismaking