Wij houden je op de hoogte

Nieuws

 

GLI Beweegkuur


GLI Beweegkuur

Healthclub Sportiv is vanaf 1 januari 2023 geaccrediteerd voor de GLI Beweegkuur, welke vergoed wordt vanuit de basiszorgverzekering.
 
Wat is de GLI?

Steeds meer mensen kampen met overgewicht en (de daaraan gerelateerde) gezondheidsproblemen. Hierbij is veelal te zien dat een ongezonde leefstijl deze klachten veroorzaakt, in stand houdt en/of verergert. Daarom is het van belang om een gezonde leefstijl te bevorderen.

De GLI wordt sinds 1 januari 2019 vergoed vanuit de basisverzekering. Het is een tweejarig programma die mensen met een BMI vanaf 25 helpt bij het realiseren van een gezonde leefstijl. Hierbij staat gedragsverandering centraal. Tijdens het begeleidingstraject wordt aandacht besteed aan onderwerpen zoals beweging, voeding en ontspanning. In het eerste jaar draait het om het bereiken van een gezonde leefstijl. Het doel van het tweede jaar is om deze te behouden. Verder willen wij deelnemers stimuleren om meer te bewegen door middel van het aanbieden van wekelijkse groepssportlessen.

De GLI zal worden aangeboden volgens het programma van de BeweegKuur. We werken daarmee in een multidisciplinair team die bestaat uit een leefstijlcoach, beweegprofessional en diëtist.

Wat is er nodig?

Voor deelname aan de GLI is een doorverwijzing vereist vanuit, de huisarts.

Je kunt hiervoor in aanmerking komen wanneer je:

  • Een BMI vanaf 25 of hoger hebt én een verhoogd risico op een of meer ziekten die met overgewicht samenhangen, zoals hart- en vaatziekten of diabetes type 2. 
  • Een BMI van 30 of hoger hebt.

Het traject heeft een duur van 24 maanden, en wordt in combinatie met een sportabonnement aangeboden, in deze periode wordt er intensief gewerkt met de deelnemers om hun doelstelling te realiseren.

Het Multidiciplinair coaching team van Healthclub Sportiv is nu volledig operationeel, zodat iedereen met de bovenstaande beschreven voorwaarde zich kan inschrijven.

Lisa de Lacombé – leefstijlcoach

Pieter van Heemskerk - beweegprofessional

info@healthclubsportiv.nl
0180-330650Login

Wachtwoord kwijt?
Lidmaatschapstest
Vul in, en krijg vrijblijvend een passend voorstel

Meld je aan

Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
IBAN
Naam rekeninghouder*
Abonnement
AccountgegevensBoek uw Kennismaking