Lees hier regelmatig een nieuwe blog!

blog


BlogsTips voor de beginnende sporter

1. Koop een goede sporttas.

Een goede stevige sporttas zorgt er niet alleen voor dat je alles bij je hebt, het heeft ook een motiverende functie. Het inpakken van je tas zorgt er voor dat je bewust bezig bent met je spullen en de workout die komen gaat. Je bereid je in principe een beetje mentaal voor. Ook is het fijn om alles op 1 plekje bij elkaar te hebben, i.p.v. alles los onder je arm mee te dragen. Tip: bewaar je bandje altijd in hetzelfde vakje. Zo raak je hem nooit kwijt en kan je hem ook niet vergeten!

2. Zorg voor een fijne outfit

Met een fijne en lekker zittende outfit sta je al 1-0 voor. Knellende leggings, te strakke sportbh’s of schurende shirts zorgen voor ongemak en daarmee neemt ook de motivatie af om te gaan sporten. Je moet immers weer die vervelende kleding aan. Zorg dus voor zachte, goed passende kleding waar je je comfortabel in voelt. Gymshark heeft hippe en fijne sportkleding voor zowel mannen als vrouwen, maar ook bij veel sportwinkels zijn fijne outfits te koop.

3. Goede schoenen voorkomen blessures.

Uiteraard neem je schoenen mee die alleen binnen gedragen worden. Wel zo hygiënisch. Maar wist je ook dat goed schoeisel essentieel is voor een goede workout? Door stevige, goed passende schoenen te dragen geef je je voeten steun en voorkom je blessures. Doe je veel aan zware krachttraining, dan zijn platte schoenen vaak fijn, zoals Allstars (uiteraard ook alleen voor binnen). Wil je zeker weten dat je de juiste schoenen koopt, laat je dan adviseren bij een sportzaak.

4. Een grote handdoek.

Dit klinkt heel logisch maar veel mensen vergeten ze. Een grote handdoek is fijn voor het douchen maar zorgt er ook voor dat de apparaten schoon blijven. Leg je handdoek over de zitting van het apparaat en gebruik hem om eventueel zweet weg te deppen. Veel mensen hebben een speciale sporthanddoek en er zijn zelfs handdoeken te koop die helemaal bij je outfit passen!

5. Blijf gehydrateerd!

Goed drinken is belangrijk tijdens het sporten. Je zweet immers veel en dat moet aangevuld worden. Ook voorkomt het hoofdpijn en zorgt het ervoor dat je spieren goed hun afvalstoffen kwijt kunnen. Met een mooie afsluitbare bidon voorkom je ongelukjes met het omstoten van water.

6. Handschoentjes voor grip

Dit is een persoonlijke voorkeur want sommige mensen vinden het fijn, anderen niet. Met speciale sporthandschoentjes heb je meer grip en dat kan prettig zijn tijdens je krachttraining. Bij sommige mensen zorgt het voor een betere verdeling van druk. Dit is heel persoonlijk en handschoentjes zijn dan ook optioneel. Meestal merk je na een aantal keer sporten wel waar je behoefte aan hebt.

7. Een koptelefoon met muziek

Ook deze is persoonlijk en niet iedereen heeft hier behoefte aan, er draait immers ook muziek in de zaal. Veel mensen vinden het echter fijn om zich af te sluiten en hun eigen muziek te luisteren. Het kan je in de juiste concentratie brengen en je prestaties verbeteren. Wat voor koptelefoon je prettig vindt is helemaal aan jou. Veel mensen gebruiken de kleine oortjes maar een koptelefoon kan ook.

Zo, nu weet je in ieder geval zeker dat je goed voorbereidt bent op je nieuwe avontuur. Vaak kom je er na een tijdje ook wel achter wat je zelf prettig vindt en wat niet, en kan het zijn dat je iets nieuws aanschaft of iets een upgrade geeft. Of, je doet eens mee met de yogales en hebt opeens behoefte aan een eigen yoga-mat!
Mocht je vragen hebben over de aanschaf van goede spullen, wees niet bang en vraag het één van de trainers, zij hebben voldoende tips.

Veel sport plezier!

Login

Wachtwoord kwijt?
Lidmaatschapstest
Vul in, en krijg vrijblijvend een passend voorstel

Meld je aan

Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
IBAN
Naam rekeninghouder*
Abonnement
AccountgegevensBoek uw Kennismaking