Lees hier regelmatig een nieuwe blog!

blog

 


Blogs• Zere voeten of klachten bij lopen?

Zere voeten of klachten bij staan, lopen of bewegen? Dit is wat je kunt doen

 

Herken je dat? Overvallen worden door pijn, last hebben bij staan, lopen of sporten. Het zijn klachten die vaak voorkomen en waar mensen te lang mee doorlopen. Met de gratis voetencheck weet je binnen 15 minuten wat de Hallux Podotherapeut voor je kan betekenen.

De afgelopen twee jaar zijn aandoeningen aan de voet en aan de enkel toegenomen. Podotherapeuten van Hallux Podotherapie zien een opmerkelijke stijging. Dit heeft er onder andere mee te maken dat mensen anders zijn gaan bewegen, waardoor ongetrainde voeten zijn overbelast of een enkel is verstuikt. Daarnaast stelden sommigen hun zorg uit.

Eline Kock, podotherapeut bij Hallux Podotherapie, zegt dat de weg naar de podotherapeut helaas nog voor velen onbekend terrein is. ‘Er wordt snel gedacht aan steunzolen bij iemand die last heeft van zijn of haar voeten, maar er zijn veel meer oplossingen waarin wij zijn gespecialiseerd”.

Alles begint bij je voeten

“Een ontspannende wandeling, de hond uitlaten, een dagje winkelen of met vrienden een balletje trappen op zondag. Allemaal activiteiten die je doet zonder erbij na te denken. Niets is dan ook zo vervelend als pijn aan je voeten die van invloed is op al deze vanzelfsprekende activiteiten”, legt Eline uit.

“Alles begint bij je voeten, doe de gratis voetencheck.”

 

Eline Kock, podotherapeut Hallux Podotherapie

“Er zijn veel mensen die van huis uit niet hebben geleerd om goed voor hun voeten te zorgen. Ook in de sportwereld is dit vaak een ondergeschikte spiergroep terwijl je je bewegingscomfort significant kunt verbeteren als je hier gepaste aandacht aan geeft/ laat geven. Waar moet je op letten? Welke signalen geven je voeten af?”

Let op signalen als:

  • Vermoeide voeten na beweging
  • Brandende voeten
  • Pijn aan de binnenkant van de knie
  • Een zere plek onder je hiel/hak (peesplaatontsteking/ hielspoor)
  • Een scherpe, brandende pijn onder en boven de bal van je voet. Eeltvorming, likdoorns en blaren (doorgezakte voeten/ platvoeten)
  • Pijnlijke hielen bij kinderen
  • Pijn in de voorvoet
  • (lage) rugklachten, knieklachten (naar binnen zakken van de voet)
  • Pijn aan de achillespees
  • Scheefstand grote teen (hallux valgus)

 

De podotherapeut van Hallux Podotherapie is er voor iedereen en doet onderzoek naar de oorzaak van je klachten. Een behandeling en een oplossing is altijd maatwerk. Hallux Podotherapie is de specialist bij voetgerelateerde klachten van jong tot oud.

Er zijn veel verschillende soorten klachten of (sport)blessures. De behandelingen zijn dus ook heel verschillend, van een op maat gemaakte steunzool of orthese tot het geven van oefeningen.

Laat ons je helpen. Ook bij kleine ongemakken helpen we je graag. Met onze podotherapeut Brecht van Damme, op maandag aanwezig bij FysioMotiv, Healthclub Sportiv (Doortocht 13, Nieuwerkerk), zijn we bij jou in de buurt. Maak een afspraak voor een gratis voetencheck en verneem of de Hallux podotherapeut, jouw voetexpert, iets voor je kan betekenen. Wij zijn dagelijks bereikbaar van 8:00 -17:00 uur op het nummer 088 –345 6 543.

www.hallux.nl

 

 

Login

Wachtwoord kwijt?
Lidmaatschapstest
Vul in, en krijg vrijblijvend een passend voorstel

Meld je aan

Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
IBAN
Naam rekeninghouder*
Abonnement
AccountgegevensBoek uw Kennismaking