onze referenties

Recensies

 


Review N. Bremer


Hoewel al een aantal jaar lid bij Sportiv, sportte ik te onregelmatig om enig effect te bereiken. Langzamerhand baalde ik echter steeds vaker van mezelf: niet fit (een kort sprintje om de trein te halen leverde standaard 10 minuten nahijgen op), te zwaar (na jarenlange diëten en jojo’en is het me ooit gelukt om blijvend 15 kilo af te vallen en ik zag dat als het hoogst haalbare) en altijd een excuus klaar om niet naar de sportschool te gaan (moe, regen, drukte, you name it).

In de zomer van 2015 ging bij mij eindelijk de knop om: klaar met het gezeur, tijd voor actie. Samen met Pieter begon ik aan een tiental PT-sessies. Op voorhand bouwde ik beperkingen in: ik kan deze oefening niet vanwege mijn knie, die niet vanwege mijn nek et cetera. Bij de doelstellingen was ik ook heel helder: fitter en gezonder (ik heb diabetes type 2), maar toen Pieter voorzichtig opperde om ook mijn overgewicht aan te pakken, wees ik dat resoluut van de hand. Na 30 jaar lang zo’n beetje elk dieet en advies te hebben gevolgd, had ik geen hoop meer dat ik ooit nog één kilo zou afvallen. Ik zei ook nog tegen Pieter dat ik zou afhaken als hij me hysterisch zou aanmoedigen (‘kom op, je kunt het, niet opgeven’).
Dat Pieter het nog zag zitten, mag een wonder heten.

Ik startte met 2x per week om lekker in een ritme te komen. In de eerste weken kwam ik na elke sessie volledig uitgeput thuis. Daarna ging het snel vooruit: ik begon zowaar lol te krijgen in het sporten en merkte dat mijn lichaam veel meer aankon dan ik dacht. Pieter daagde me uit en gaf me het vertrouwen dat ik de oefeningen aan kon. Tijdens de sessies spraken we ook over eten en hoe ik kleine aanpassingen kon aanbrengen in mijn gewoontes.

Langzaamaan kreeg ik meer vertrouwen in mijn lijf: hoe fijn is dat? Ik werd duidelijk fitter (een sprintje levert geen gepuf en gehijg meer op). Ik werd gezonder (mijn bloedwaardes waren zo goed dat ik van mijn arts mocht stoppen met medicatie).

En ja hoor: ik begon af te vallen. Langzaam, dat wel, maar ik kwam op een gewicht dat ik sinds de jaren ’90 van de vorige eeuw niet meer had gewogen.

Helaas gooide begin 2016 een frozen shoulder roet in het eten (domme pech). Krachttraining zit er nu even niet in, maar nog steeds weet Pieter het maximale uit de PT-sessies te halen. Daarnaast volg ik een aantal groepslessen. Afvallen blijft wel een uitdaging. In mei hoop ik 50 te mogen worden en voor die tijd wil ik nog 5 kilo afgevallen zijn.

Van onregelmatig en niet effectief sporten naar 3x per week sporten: ik had niet kunnen denken dat ik ooit zo ver zou komen. Met dank aan de sessies met Pieter.
TerugLogin

Wachtwoord kwijt?
Lidmaatschapstest
Vul in, en krijg vrijblijvend een passend voorstel

Meld je aan

Contactgegevens
Adresgegevens
Volgende stap
wijzig
IBAN
Naam rekeninghouder*
Abonnement
AccountgegevensBoek uw Kennismaking